Barbara Sałata
Barbara Sałata
Główny Specjalista Działu Systemów Produkcji Rolnej, Centrum Doradztwa Rolniczego w Brwinowie Oddział w Radomiu
Autorka opracowań z zakresu sprzedaży bezpośredniej produktów żywnościowych, wymagań higienicznych i sanitarnych dla działalności przetwórczej. Realizowała projekty szkoleniowe z zakresu przetwórstwa żywności na poziomie gospodarstwa dla kadr doradczych i mieszkańców obszarów wiejskich.
Prowadzi wykłady z zakresu wymagań higienicznych w przetwórstwie na poziomie gospodarstwa rolnego, sprzedaży bezpośredniej, systemów jakości żywności.
Współpracuje z instytutami naukowymi, badawczymi w zakresie technologii i prawa żywnościowego. Od 2010 roku koordynuje i uczestniczy w realizacji projektów z zakresu przetwórstwa żywności na poziomie gospodarstwa. Uczestniczy we wdrażaniu rozwiązań dla producentów żywności w zakresie organizacji, technologii i bezpieczeństwa produkcji żywności.