Smakuj Polskę: od pola do stołu – zdrowe specjały polskiej ziemi
Temat żywności skupia uwagę każdego, kto choć trochę interesuje się tym, co trafia na nasze stoły. Dlatego też i my postaramy się skupić Waszą uwagę podczas panelu „Smakuj Polskę: od pola do stołu – zdrowe specjały polskiej ziemi”.
Przez całą debatę będziemy eksplorować ścieżki prowadzące od pola do stołu i wyznaczać trendy w spożywaniu zdrowej, naturalnej żywności. Nasi eksperci, producenci i pasjonaci żywności spotkają się, aby omówić ważne kwestie związane z zrównoważonym rolnictwem, ochroną bioróżnorodności, innowacjami w produkcji żywności oraz promocją polskich specjałów na międzynarodowych rynkach.
Wspólnie będziemy analizować strategie i rozwiązania mające na celu zmniejszenie marnotrawstwa jedzenia oraz promować świadome i odpowiedzialne podejście. Będziemy także inspirować się inicjatywami społecznymi i technologicznymi, które angażują społeczność w walce z marnowaniem żywności, dając nam szansę na osiągnięcie lepszej równowagi między jej produkcją a konsumpcją.
Nie przegapcie tego niezwykłego panelu podczas #efglodzkie2023. Dołączcie do nas, aby odkrywać smaki Polski, wspierać lokalnych rolników i przyczynić się do lepszej przyszłości dla nas wszystkich.
« wróć